Výstava Zlaté časy českého hokeje

Zlaté časy českého hokeje

K příležitosti oslavy výročí 20 let od fenomenálního úspěchu českého hokejového týmu na Zimních olympijských hrách v Naganu připravilo pražské muzeum voskových figurín jedinečnou výstavu, na které se můžete těšit na interaktivní aktivity, které vás přenesou přímo na hokejový stadion i na doposud nepublikované fotografie. Podaří se vám vstřelit gól Dominiku Haškovi?

„Až bude někdo Haškovi tesat sochu, musí ho vyobrazit v rozkleku.“, zní slavná "hláška" Roberta Záruby z Nagana. Jak se podařilo ztvárnit v pařížských ateliérech jedny z našich největších hokejových legend? Přijďte se podívat na hvězdy jako je Dominik Hašek nebo útočník Jaromír Jágr, poslední z naganských hrdinů, který se stále věnuje aktivně hokeji.

Jedinečné hokejové fotografie a sběratelské kousky

Dominantou výstavy je unikátní sbírka historických fotografií hokejových reprezentačních týmů, která obsahuje vzácné kousky od roku 1909. Fotografie pochází ze soukromé sbírky sportovního fotografa a fotoreportéra Jiřího Koliše, který se věnuje dokumentování olympijských her. „Při mé třetí zimní olympiádě v Naganu jsem se prvně věnoval převážně jen jedinému sportu - hokejovému "Turnaji století". A dobře jsem udělal,“ vzpomíná.

Kromě Kolišových fotografií si můžete prohlédnout i sběratelské artefakty z dob, kdy byl hokej teprve v plenkách. Věděli jste, že se hrálo se zamrzlou žábou nebo dlaždičkou v dobách, kdy ještě nebyl puk?

Zlaté časy českého hokeje

Bavit se budou všichni!

Výstava svým návštěvníkům nabízí skvělou příležitost vyfotit se s voskovým Jardou Jágrem přímo v akci v rozstřelu s kanadskou legendou Waynem Gretzkym nebo vyzkoušet si hokejový trenažér a vstřelit branku Dominátorovi, jednomu z nejlepších brankářů všech dob.

Vyzvěte své kamarády k utkání ve stolním hokeji stejně jako při otevření Jitka Asterová, hokejista a Muž roku 2017 Matyáš Hložek s přítelkyní Kateřinou Hadašovou, zpěvačka Alice Konečná a další známé osobnosti.

Interaktivní výstava bude otevřena do konce května, kdy budou již známé výsledky Mistrovství světa v ledním hokeji 2018 v Kodani, abychom stihli společně oslavit další medaili.

susenky

 

Reklama3 dole

Bonton

společenský magazín pro muže, kteří mají rádi luxus, styl a eleganci