Recepty, díky kterým si špenát a růžičkovou kapustu každý zamiluje

Špenát ani kapusta u nás kvůli vzpomínkám na školní jídelny nemají moc dobrou pověst. To ale neznamená, že bychom je měli zatracovat. Stačí vybrat ty správné suroviny – kvalitní špenát, růžičkovou kapustu i ty, které je doprovodí. Ke špenátu se vyloženě hodí kuřecí maso, sýry nebo smetana.

Těstoviny se špenátem

Recept na Těstoviny se špenátem a kuřecím masem jsou navíc skvělou „rychlovkou", kterou zvládnete připravit za půl hodiny. Strávníky ale zároveň nijak neodbydete.

Na recept si připravte:

1 balení Listového Špenátu řezaného Dione
500 g těstovin
2 lžíce rostlinného oleje
1 cibuli
250 g kuřecích prsou
2 stroužky česneku
sůl
pepř
250 g smetany
100 g strouhaného sýra

Začněte přípravou těstovin, ty uvařte podle návodu na obalu. Když se těstoviny vaří, orestujte na pánvi na kostičky nakrájenou cibuli a maso. Když je maso takzvaně „zatažené", přidejte rozmrazený Listový Špenát řezaný, prolisovaný česnek, osolte, opepřete a nechte prohřát. Směs zalijte smetanou a nechte krátce povařit. Scezené a propláchnuté těstoviny dejte na vyhřátý talíř a přelijte připravenou směsí nebo smíchejte rovnou v hrnci. Na závěr můžete posypat nastrouhaným sýrem. Kdyby se vám recept časem omrzel, můžete místo špenátu vyzkoušet hrášek, který je krásně sladký.

Kuličky z vepřového masa plněné růžičkovou kapustou

Ačkoliv u nás špenát není nejpopulárnější zelenina, vedle kapusty si může vyskakovat. Jednoduchým trikem, jak strávníky naučit jíst kapustu, je začít postupně. K tomu se perfektně hodí recept na kuličky z vepřového masa plněné růžičkovou kapustou.

1 balení Růžičkové kapusty Dione
500 g mletého masa
2 vejce
strouhanku
sůl
pepř
olej
1 cibuli
400 g konzervovaných loupaných rajčat
tymián
rýži

Nejprve vysypte zmrazenou Růžičkovou kapustu Dione do hrnce s 500ml vroucí osolené vody, krátce povařte a sceďte. Mezitím připravte směs na obalení smícháním mletého masa s vejci, osolte a opepřete, přidejte prolisovaný česnek, vše dle chuti. Pokud je směs příliš řídká, zahustěte strouhankou. Růžičky po vychladnutí obalte v této směsi a lehce osmahněte na pánvi s olejem. V hrnci si připravte základ na omáčku. Ke zpěněné cibulce přidejte konzervovaná rajčata a tymián, lehce povařte do vytvoření hladké omáčky. Poté vložte osmahnuté kuličky a povařte ještě asi 20minut. Jako přílohu zkuste třeba rýži.

Přidat komentář

Bezpečnostní kód
Obnovit