Návrat tradice společného stolování

Návrat tradice společného stolování

Společné stolování vždy fungovalo jako rituál, kdy se celá rodina sešla a prožívala tak příjemnou část dne společně. S příchodem nových technologií se zdálo, že se takové okamžiky spíše vytrácí. Díky trendu farmářských trhů a poctivého domácího vaření se ale situace opět obrací.

 

Mnoho lidí se dnes vaření aktivně věnuje, zkouší suroviny, které u nás dřív nebyly dostupné a o své výtvory se dělí s rodinou a přáteli. Společné stolování jsou ale kromě jídla i určitá společenská pravidla, správné chování u jídla a prostírání stolu.

To se dá snadno povýšit jednoduchými podtácky, držáky a kroužky na ubrousky nebo prostíráním. Přijde-li třeba o víkendu návštěva, velice praktickou záležitostí je servírovací set.

Značka Blomus nabízí sedmidílný, takže máte dost prostoru na podávání různých druhů předkrmů – oliv, sušených rajčat, sýrů, tyčinek a dipů. Připravujete-li k obědu nebo večeři steak, bude se vám hodit set porcelánových misek, do kterých nalijete různé omáčky, a každý stolovník si vybere podle chuti. Těstoviny jsou zase nejlepší s čerstvě nastrouhaným parmazánem. Ideální je tedy mít přímo na stole malé designové struhadlo, které na stole nepřekáží a každý si sýr může nastrouhat podle chuti.

Stejně jako i když je pokrm sebelépe dochucený, často se najde někdo, kdo potřebuje přisolit, připepřit nebo přidat ocet do salátové zálivky. V takovém případě je vždy nejjednodušší mít hezký dochucovací set nebo mlýnek na pepř a sůl přímo na stole. Ty, které nabízí značka Blomus vypadají díky svému nadčasovému vzhledu spíše jako designové doplňky.

susenky

 

Reklama3 dole

Bonton

společenský magazín pro muže, kteří mají rádi luxus, styl a eleganci